lunes, 9 de marzo de 2009

Refranys Valencià

Açi farem el nostre treball dels refranys el grup de Patricia Hermoso, Nerea Moreno, Alvaro Oscoso, Jose Angel Sanchez y Nico Wong de quart A.

1 comentario:

  1. ALVARO OSCOSO 11-03-2009

    AFORISMES I REFRANYS

    En aquesta part del blog vaig a explicar-vos les dieferències principals entre el refranys i els aforismes o màximes,així com explicar què es el ritme i la rima.
    Per a començar,els refranys són dits breus sentenciosos que es solen utilitzar diàriament a la nostra vida i que contenen una ensenyança pràctica o una moraleja.A més.una de les característiques d`aquestos es que són populars,és a dir,no tenen autor propi i s´han anat transmeten oralment amb el pas del temps.

    Per otra part,les màximes o els aforismes són declaracions o sentències concises;acordades per un gran nombre de persones,però tan sols nombrada per una:l´autor.Aquestos pretenen expresar un principi o una verdad en una manera breu,pensativa i aparentment tancada.

    En conclusió,la difèrencia d´aquestos amb els refranys és que tenen autor,es transmeten més per escrit i donen una visió pensativa de la persona que els escriu.

    Exemples d´aforisme:

    «No hi ha un camí per a la pau, la pau és el camí.» Gandhi

    «La satisfacció o la felicitat mai ha estat el meu ideal de vida. Un ideal, aquest, que acostumo anomenar Ideal dels Porcs.» Einstein, Mi vision del mundo.

    Exemples de refranys:

    Si la lluna dòna l'esquena a llevant,quart minvant;si a ponent,quart creixent

    RITME I RIMA

    El ritme és un característica pròpia dels poemes escrits en vers que també solen utilitzar els refranys per a que la seua entonació siga més estilística.Els aforismes,en canvi,no solen tenir ritme,en la majoria dels casos,ja que es tracten de composicions més cultes en les que la importáncia la tè el valor de les paraules.

    La rima és otra de les característiques dels poemes que sí que tenen quasi sempre els refranys,per donar-li una facilitació de l´aprenentatge d´aquest i un to estilistic.
    El mateix que passa amb el ritme dels refranys passa amb la rime i és que no importen molt aqueste característiques.

    ResponderEliminar